Avantajele unui motor pe benzina

June 1, 2010 at 11:17 am , by admin

Diferente motor benzina – motor electric

Motoarele electrice pentru biciclete au in cel mai fericit caz 250 -300 W (circa 0,35kW). In comparatie cu motoarele pe benzina care o putere de 1,7 kW acest raport este net in favoarea motoarelor pe benzina (de 6-7 ori).

La acest lucru se adauga problemele ridicate de necesitatea incarcarii dese a bateriei, uzura acesteia, greutatea sporita, dificultatea manuirii, performante dinamice reduse. In cazul celor cu benzina se intalnesc la tot pasul statii de benzina incat se poate realimenta cu usurinta decate ori se doreste si in timp scurt fata de cele cateva ore necesare motorului electric. Sa nu uitam ca la cel electric trebuie sa avem la noi si alimentatorul special fara de care nu se poate reincarca.

Deasemenea nu trebuie neglijat nici dificultatea inlocuirii in cazul uzarii (pret si disponibilitate), precum si faptul ca producatorii ofera putine cadre care in unele cazuri pot fi mai grele (circa 27 kg) ca una cu motor pe benzina dar si faptul ca acestea pot fi intr-o configuratie obositoare pentru utilizator: inaltime nepotrivita, manevrabilitate scazuta, distanta mare intre sa si ghidon, apasare deficitara pe roata din fata ce duce la dificultate in rulare.

Deasemenea am constat personal dificultate in mentenanta si reparatia motoarelor electrice la care accesul in interiorul motorului este extrem de greu.

Categorie: Prezentare /|

Trimite-ne un mail, printeaza sau adauga aceasta pagina la favorite.

Un raspuns la “Avantajele unui motor pe benzina”

 1. Citi dintre motociclisti ,merg la munca la o distanta de cel mult 60km ,si folosesc motociclete care consuma 4-10l% si fac zgomot cit cuprinde.Aceeasi distanta poate fi parcursa cu usurinta de rivalele lor cu motoare electrice.Un scuter electric parcurge cu o incarcare intre 60km-100km sau chir dublu daca acestea sunt puse la incarcat pe perioada celor 8-10 ore de munca, si costa 4mii-10mii lei vechi (1 ron), sau nimic daca sunt incarcate la servici….Cum suna 4mii vechi fata de 200mii vechi cit costa echivalentul in benzina pentru aceeasi distanta pentru o singura zi ,adica in jur de 5milioane pe luna economie..Scuterele sunt o solutie pe care multi o ignora fara sa inteleaga eficienta.Cu un scuter te strecori mult mai usor in oras, costa mai putin ,si nu are nevoie de intretinere, pentru ca majoritatea au motoare direct pe roata fara transmisie si fara perii.Scuterele ruleaza cu viteze intre 30-130km/h fiind mai mult decit suficient.Nu trebie sa stea pornit la semafor si nici nu trebuie sa stati cu el accelerat deoarece acesta poate fi pornit si oprit din acceleratie fara sa influenteze inertia pe care acesta o are.Daca accelerezi puternic si inchizi aceleratia acesta va rula din inertie precum o masina pe care o scoti din viteza ,diferenta fiind ca acesta nu mai consuma nimic in comparatie cu soratele pe benzinaAceste scutere sunt destinate oraselor si satelor unde nevoia nu depaseste mai mult de 60-100km.Pentru distante mai lungi se pot folosii motocicletele ,indispensabile pina la aparitia modelelor electrice la un pret rezonabil

Lasa un raspuns

 • Informatii


  Montajul se asigura exclusiv la sediul service Bicicletecumotor.com !

  Pretul transportului variaza in functie de zona geografica unde va aflati

  Momentan nu oferim transport decat pentru "Kitul complet motor" si "Accesorii bicicleta "

 • Info Util


  Doriti mai multe detalii despre livrare si stocul bicicletelor cu motor ?
  • Dupa plasarea comenzii, nu ezitati sa ne contactati !

  Punem la dispozitie piese de schimb pentru toata gama de produse comercializate !
  • Cele mai mici preturi !
 • Contact

 • Inceputul paginii